lørdag 10. oktober 2009

Cotopaxi Stout (The gateway to Heaven)


Jeg og Are brygget lørdag 3. oktober en stout vi har valgt å kalle "Cotopaxi Stout". Cotopaxi er den nest høyeste fjelltoppen/vulkanen i Ecuador og dermed det punktet på jorden som er nest lengst ut i verdensrommet. Dette fordi jordkloden er tykkere ved ekvator. Altså nest nærmest himmelen. Om det blir en himmelsk smak vil vel tiden vise men det ser lovende ut. Stoten er tilsatt Kaffe fra Ecuador som ble bragt til Norge sist høst etter en vellykket bestigning av Cotopaxi.

De tørre fakta:

Malt:
58,1 % Pilsnermalt
23,3 % Pale malt
5,8 % Cara Munich
5,8 % Hvetemalt
3,5% Choclademalt
1,2 % Havremalt
1,2 % Black malt
1,2 % Roasted Barley

Humle:
Fuggle 27,5 IBU
Golding 25,8 IBU

Cotopaxi kaffe

OG = 17,7 gP


1 kommentar:

  1. Hei fjellbrygger'n!

    I oppskriften over nevner du kaffe.
    Kaffe funker meget bra i stout, men jeg lurer litt på når i prosessen du tilsatte kaffen?
    Under kok, etter kok, før eller etter gjæring?

    Mvh
    Mr.Humle

    SvarSlett